Dakisolatie Oosterhout

Is uw woning slecht geïsoleerd of nog helemaal niet? Dan is het goed om na te denken over dakisolatie Oosterhout. Dakisolatie is altijd een slimme investering. U bespaart namelijk op de maandelijkse kosten doordat u minder hoeft te stoken, u verbetert het woonklimaat, uw huis wordt meer waard en uw woning krijgt een beter energielabel.

Dakisolatie Oosterhout zorgt ervoor dat warme lucht niet langer de kans krijgt om via het dak te ontsnappen. Wanneer uw dak niet geïsoleerd is, is dit namelijk wat er gebeurt. Warmte lucht stijgt op naar boven en zoekt vervolgens de weg van de minste weerstand om te ontsnappen. Zonder isolatie is dit dus het dak. Wanneer u uw dak laat isoleren is hier geen sprake meer van. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in huis constanter blijft, waardoor u een prettiger leefklimaat creëert. Daarnaast hoeft u de verwarming minder hoog en minder vaak aan te zetten, waardoor u fors kunt besparen op de energie- of gasrekening. Dit resulteert weer in een beter energielabel voor uw woning, waardoor uw huis uiteindelijk ook meer waard is.

Er zijn verschillende manieren om een dak te isoleren. Zo is een schuin dak geschikt voor dakisolatie buitenzijde en dakisolatie binnenzijde, maar is een plat dak eigenlijk alleen geschikt voor dak isoleren buitenkant. Afhankelijk van uw situatie kan dakdekker Oosterhout samen met u bepalen wat in uw geval de beste optie is.

Dakisolatie Oosterhout plat dak

Indien u kiest voor dakisolatie Oosterhout plat dak isoleren wij uw platte dak aan de buitenzijde. Dit doen wij met PIR isolatieplaten. PIR staat voor polyisocyanuraat en is een kunststof isolatiemateriaal en op dit moment een van de beste dakisolatie materialen die er op de markt te vinden is. Het zijn harde platen met een hoge dichtheid waardoor ze voor verschillende isolatie doeleinden gebruikt kunnen worden. Er zijn diverse redenen dat PIR tot één van de beste in zijn klasse maakt. Het kent vele voordelen en er is maar een klein nadeel.

De voordelen van PIR:

  • PIR isolatieplaten hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Zo isoleren ze ongeveer 1.7 keer zo goed als dat glas- en rotswol doen.
  • PIR platen zijn vochtbestendig. Dit houdt in dat ze haast geen vocht opnemen, waardoor er ook geen apart dampscherm nodig is.
  • Ook zijn PIR isolatieplaten makkelijk te verwerken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld glaswol veroorzaken ze geen huidirritatie. Verder zijn ze zeer licht en hard, waardoor ze makkelijk op maat te snijden en zagen zijn.
  • PIR isolatieplaten zijn uitgerust met brandvertragende middelen. Waardoor u uw dak nog meer beschermt.
  • Speciaal voor bitumen en EPDM daken zijn er platen ontwikkeld met eenzelfde toplaag. Dit zorgt ervoor dat ze perfect bovenop het dak passen.

Het enige nadeel dat PIR platen hebben is dat ze niet biologisch afbreekbaar zijn, waardoor ze minder goed te recyclen zijn. De platen vormen verder geen gevaar voor uw gezondheid.

Wilt u uw platte dak ook op de best mogelijke manier laten isoleren? Kies dan voor Kolen Dakwerken en laat uw dak isoleren met PIR isolatieplaten.

Dakisolatie Oosterhout hellend dak

Bij Kolen Dakwerken kunt u ook terecht voor dakisolatie Oosterhout hellend dak. Wij kunnen uw schuine dak zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde isoleren. Wanneer u uw hellende dak aan de binnenkant wilt laten isoleren gebruiken wij hiervoor PIR isolatieplaten, net als bij platte daken. De platen zijn in 6 en 8mm dikte te verkrijgen, de ruimte die u hiermee verliest is dus minimaal! Waar PIR slechts 6 of 8 millimeter dik is zijn andere materialen veel dikker. Ook heb je hier meer van nodig om dezelfde isolatiewaarde te behalen als PIR.

Wilt u uw hellende dak aan de buitenzijde laten isoleren? Ook dat is een mogelijkheid. Wij werken dan niet met PIR, maar met Unidek. Unidek is een heel ander type isolatiemateriaal dan PIR. Het is een oplossing op basis van 98% lucht! Verder is het een milieuvriendelijk en duurzaam product.

Dakisolatie uitvoeren

Wilt u ook dakisolatie Oosterhout laten uitvoeren? Kies dan voor Kolen Dakwerken. Wij hebben reeds vele jaren ervaring in het isoleren van daken. Bovendien werken wij altijd volgens de nieuwste methoden en met de nieuwste technieken. Zo garanderen wij u het beste van het beste. Verder vinden wij nazorg erg belangrijk, daarom krijgt u van ons ook meerdere jaren garantie op het werk dat wij leveren. En als u nog vragen heeft, dan staan we altijd voor u klaar! Wilt u dat de dakdekkers van Kolen Dakwerken bij u langs komen om de mogelijkheden door te spreken en een offerte op te maken? Dan kunt u bellen naar 0162 - 23 14 00 voor het maken van een afspraak. Ook kunt u direct een offerte aanvragen door ons contactformulier in te vullen.